Главчев към БСП: Ако аз съм виновен, ще поема отговорност

Главчев към БСП: Ако аз съм виновен, ще поема отговорност
YouTube
A A+ A++ A

Шефът на парламента Димитър Главчев реагира на поисканата му оставка от страна на Корнелия Нинова. Той обяви, че е готов да направи това, в случай, че се окаже виновен в това, в което социалистката го обвинява. "Поемам тази отговорност, ако парламентът ще работи добре и ще се случват добри неща и да се работи спокойно. Ако съм необходимия виновник, съм готов да поема тази отговорност, за да може спокойно да функционират държавните институции, ако някой е преценил, че аз съм проблема", каза той, цитиран от "Фокус". "Никога не съм се притеснявал за какъвто и да е пост", добави още той.

"БСП биха си спестили всички несгоди, ако г-жа Нинова беше приела председателския пост", посочи Главчев. И уточни, че не знае какви са основанията за искането на оставката му, които са изложили социалистите. "Законопроектите са разпределени по комисии веднага щом са пуснати, БСП да си направят справка в комисиите защо не се разглеждат", отбеляза още той.

"Колкото до езика на омразата - когато има декларация от името на парламентарна група, ако отнема думата, ще означава, че има мракобесие от моя страна най-вероятно, потъпкване на свободата на словото", коментира още Главчев.

"Спомнете си с какво стартира парламентарният контрол непосредствено след 24 май и дали това беше правилната декларация, това са политически решения, няма как да влияя на тях. Ако БСП искат да отнемам думата по време на декларация, няма да го направя", заяви председателят на Народното събрание.

На въпрос дали ще предложи на Корнелия Нинова да стане председател на НС той коментира: "Това не е в моите правомощия. Нека да видим какъв ще бъде резултатът от предприетите от тях действия". "Обърнах се към ръководствата на групите да се обърнат към техните представители да постъпят законопроекти в резултат на работа на комисиите, за да са годни за пленарна зала", каза още Димитър Главчев.

#Димитър Главчев #БСП #Корнелия Нинова #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »