Засилен трафик над България заради стачката на румънските диспечери

Засилен трафик над България заради стачката на румънските диспечери
pixabay.com
A A+ A++ A

Стачка на румънските ръководители на полети предизвика частично затваряне на румънското въздушно пространство, което увеличи с 30 на сто трафика над България вчера. Това съобщиха от РВД, предаде БНТ.

В пиковите моменти на румънската стачка вчера ръководството на българското въздушно движение е обслужвало по 113 самолета на час.

Допълнително са били обслужени над 110 самолета, заяви изпълнителния директор на РВД Георги Пеев.

Георги Пеев, директор на РВД: Тоест колкото повече самолети и колкото по-дълго летят през нашето въздушно пространство, толкова е по-голямо натоварването на ръководителите на полети. И не само по-голяма дистанция в нашето въздушно пространство, което означава, че не практика по-дълго време даден полет се обслужва.

Най-засегнати от стачката са били линиите от Близкия изток.

Георги Пеев, директор на РВД: Благодарение на добрата комуникация на колегите от Глъф ериът и Близкия изток направихме така, че предварително да им предоставим информацията, да им предоставим адекватни алтернативни маршрути.

Въпреки че вчера стачката на румънските диспечери бе прекратена, днес те остават в готовност да я подновят, поради което РВД у нас мобилизира допълнителен ресурс.

Георги Пеев, директор на РВД: На практика по всяко време е възможно отново да имаме е такава ситуация, за което ние се готвим, правим анализи и сме осигурили наличните ресурси - персонал и процедури, така че да обслужим възможен повишен трафик отново в нашето въздушно пространство.

Георги Пеев обясни, че въпреки напрегната ситуация полетите от и за България са движат по разписание.

#трафик #България #стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"