Цветанов плака в ефир

Цветанов плака в ефир
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Цветан Цветанов не успя да сдържи сълзите си, говорейки за семейство, което е било жертва на отвличане.Бившият вътрешен министър си спомни, че преди години се е срещнал лично с пострадалите. Те му разказали, че двете им дъщери били изнасилени от извършителите. С майката било блудствано, а бащата бил пребит почти до смърт.

Делото срещу обвиняемите за тежкото престъпление се разглеждало дълги години. На 25-ото заседание по него съдия Мирослава Тодорова го пратила за разглеждане в друга инстанция, тъй като един от заподозрените бил полицай. Именно това протакане на случая накарало Цветанов да избухне и да обвини съдия Тодорова в покровителстване на организирана престъпност. Магистратът завежда дело за клевета срещу тогавашния вътрешен министър. То беше прекратено по давност през февруари тази година.

В ефира на НОВА Цветанов коментира и мерките, които готви властта, за да се намали броят на жертвите на катастрофи. „Ние, като водачи, трябва да променим манталитета си, за да спре войната по пътищата. В противен случай никакви законодателни промени няма да дадат резултат”, категоричен бе Цветанов.

Сред замислените мерки, които в момента се обсъждат, е премахването на знаците, които предупреждават за наличието на камери. Ще има изменения и в начина за тестване на шофьорите за наличие на алкохол и наркотици в кръвта им. „Сега пробите много често падат в съда, защото са взети от медицински сестри, а не от лекари”, пояси Цветанов.

В момента се обсъжда как тази вратичка в закона да бъде затворена.

#Цветан Цветанов #разказ #отвличане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »