Изтекъл имейл от главен редактор на ВВС

Изтекъл имейл от главен редактор на ВВС
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Изтекъл имейл от главен редактор в ВВС разкри какви дрехи могат да носят водещите и по-важното – какви не могат да носят в ефир, съобщава Mirror, цитирано от Pixabay. Имейлът е изпратен от главната редакторка на предаването Inside Out South West Сам Смит и в него тя отбелязва, че предложенията й са само отправна точка и насърчава получателите да предлагат и други идеи за облекло на водещите.

И така, дамите водещи трябва да са облечени със стилно сако, включително да имат поне едно в черен цвят за по-мрачните новини. Те също така трябва да залагат на панталони с дължина до глезените, ботуши до коляното или глезена, да носят скромен грим, подходящи костюми и дрехи в еднакъв цвят.

Освен това е препоръчително косата на дамите да е с дължина до рамото. „Аз самата с години имах коса с дължина под рамото. Беше кошмар и изискваше смешно ниво на внимание. По-лесно е да се справите с коса с дължина до рамото или по-горе“, споделя Смит.

По-ежедневно облекло, като дънки, дъждобрани и гумени ботуши, са смятани за приемливи за репортажи навън. Маратонките не са препоръчителни, освен ако историята не е за тичане.И още няколко модни забрани: дрехи на шарки, бижута, естествена и изкуствена кожа, слънчеви очила, джапанки, сандали, камуфлажни облекла, къси панталони, прекомерен грим, чорапогащи в ярки цветове или на шарки, жилетки. Дрехите с лого също са в черния списък на ВВС.

„Неофициалният съвет беше споделен с малък брой служители, които се появяват на екран, така че да са наясно какво работи и какво не пред камера или под телевизионните прожектори“, каза говорител на ВВС пред Mirror.

#BBC #имейл #правила

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »