Професорите, обвинени за вземане на подкупи не са върнати на работа

Професорите, обвинени за вземане на подкупи не са върнати на работа
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Пловдивският апелативен съд не уважи искането на професорите от Университета по хранителни технологии Симеон Василев и Николай Банков да бъдат върнати на работа. Те бяха отстранени от длъжност от Окръжния съд, който излезе с мотивите, че ако двамата продължат да преподават, това може да затрудни продължаващото все още разследване, пише "ДАРИК".

Срещу Василев беше предявено обвинение за това, че като преподавател в УХТ този месец е поискал сумата от 600 лв., за да постави положителни оценки върху изпитните работи на студент и да отбележи същите в студентската му книжка, с което да удостовери успешно положени изпити по учебните предмети „Механика – втора част“ и „Съпротивление на материалите“.

Срещу Банков е повдигнато обвинение за това, че в периода  като преподавател в УХТ този месец е поискал сумата от 600 лв., за да проведе изпит след предварително предоставени изпитни задачи и техните решения, да постави положителни оценки върху изпитните работи на двама студенти и да отбележи същите в студентските им книжки и изпитните протоколи, с което да удостовери успешно положен изпит по учебната дисциплина „Теоретична електротехника – първа част“.

На 19 май професорите бяха освободени от ареста срещу 5000 лева гаранция. Двамата бяха задържани при полицейска акция на 15 май.

#Николай Банков #подкуп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"