Македонски депутат съди службите за сигурност за подслушване

Македонски депутат съди службите за сигурност за подслушване
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Депутатът от Демократичната партия на сърбите, Иван Столкович, смята да съди македонските служби за сигурност за незаконното му подслушване, заедно със сръбския разузнавач Горан Живалевич и сръбския журналист Мирослав Лазански, пише "ДАРИК". Това е заявил Столкович за сръбското издание на руската медия "Спутник", която според скопските издания представлява ударната сила на руската пропаганда.

В изявлението си Иван Столкович твърди, че като член на парламентарната комисия по отбрана и сигурност, който притежава сертификат за достъп до класифицирана информация, няма как да бъде подслушван по разпореждане на съда, без необходимата обосновка.
Агенция "Фокус" припомня:

Шпионският скандал между Сърбия и Македония започна с разкритието на македонските служби за сигурност, че в нощта на щурма на македонския парламент на 27 април 2017 г., в сградата на парламента се е намирал служителят на сръбската разузнавателна агенция БИА, Горан Живалевич, който същевременно е политически съветник в посолството на Сърбия в Скопие. По този повод сръбската посланичка в Скопие Душанка Дивяк- Тович беше повикана за разговор в МВнР.
Демократичната партия на сърбите в Македония, чийто представител е Иван Столкович, е коалиционен партньор на ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски.

#съд #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"