АБВ: Зад резултата на ДОСТ стои 80-милионната турска държава

АБВ: Зад резултата на ДОСТ стои 80-милионната турска държава
Нова телевизия
A A+ A++ A

„Зад резултата на ДОСТ стои 80-милионната турска държава. Имаше достатъчно информация за натиск върху наши изселнически организации от представители на турското правителство да гласуват за определена партия”, заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на АБВ Константин Проданов. Думите му бяха продиктувани от изказване на председателя на ДОСТ Лютви Местан за резултата на АБВ на парламентарните избори.

„АБВ е маргинализирана партия със затихващи функции. Макар и в коалиция, до вчера парламентарно представената партия АБВ взе два пъти по-малко от ДОСТ. Има страх от силата на ДОСТ, ние се доказахме като партия със сериозен политически ресурс, с много здрава социална основа и обществена необходимост и е нормално да бъдем обект на атака от онези сили, които са заинтересовани от управление на антиевропейски сили”, с тези думи лидерът на ДОСТ Лютви Местан в понеделник в „Здравей, България” коментира искането на АБВ за закриване на партията му.

„Факт е, че Кърджали е огласян от високоговорители на турски език. Бълва се пропаганда в разрез със закона – на турски език. Бяха хванати пратки с хранителни продукти в Лудогорието и в Кърджали, предназначени за гласуващите за определена партия. И те бяха маркирани по определен начин. Сигналите бяха много”, каза още лидерът на АБВ Константин Проданов.

#АБВ #Константин Проданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"