Повече от 100 души остават в болница след урагана в Москва (ВИДЕО)

Повече от 100 души остават в болница след урагана в Москва (ВИДЕО)
YouTube
A A+ A++ A

"Близо 150 души са хоспитализирани след урагана в Москва, като към настоящия момент в болница остават 108 души, в това число над 20 деца", заяви началникът на департамента по здравеопазване на руската столица Алексей Хрипун, цитиран от "РИА Новости" и Агенция "Фокус", предаде NOVA.

„Вчера през втората част на деня и вечерта в болници бяха докарани 146 пациенти с различни травми, получени по време на бурята. От 146 души, приети в клиниките, остават 108 души, в това число 22 деца“, информира още Хрипун. 

Той уточни, че общо 168 души, са потърсили медицинска помощ заради урагана. Състоянието на по-голямата част от хоспитализираните е удовлетворително или средно тежко, а осем души остават в тежко състояние. 

Припомняме, че по време на урагана загинаха 16 души. Жертвите са били ударени от падащи дървета и предмети, носени от вятъра. Синоптиците очакват бурният вятър със скорост повече от 60 километра в час, да се усили в следващите часове. Има паднали и изкоренени дървета, съборени електрически стълбове и спирки на градския транспорт. 

Властите призоваха гражданите да бъдат изключително внимателни и да не излизат от домовете си, освен ако това не е наложително.

#Москва #ураган #болница #ранени #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »