Български хотелиери: Британците се оплакват от абсурдни жалби

Български хотелиери: Британците се оплакват от абсурдни жалби
pixabay.com
A A+ A++ A

Британски летовници, почивали у нас, години след като са се завърнали във Великобритания предявяват искове за изплащане на обезщетения за уж претърпени вреди в родни хотели. Това отбелязват от Съюза на собствениците в Слънчев бряг, предаде Дарик.
 
"Често жалбите на задграничните курортисти са по-скоро абсурдни", обясниха хотелиерите. Те дават пример с английски турист, който бил на почивка у нас, поискал обезщетение за това, че загубил равновесие и паднал по мокра настилка в хотел в курорта. Според хотелиерите обаче пропуснал да посочи, че дисбалансът в движенията му се дължал на злоупотреба с алкохол.

Механизмът, оповестен на годишното общо отчетно събрание на членове на Съюза на собствениците в Слънчев бряг, е следният: тypиcтитe ce пpибиpaт y дoмa, слeд няколко месеца ce cвъpзвaт c aдвoĸaт, който започва да пpитиcĸa тypoпepaтopa, a тoй - cъoтвeтния xoтeл за изплащане на oбeзщeтeния.

Браншът разчита на адекватни промени в законодателната политика в туризма. И настоява за спешно решаване на проблемите с многобройните незаконни временни обекти, със законодателните и нормативни актове, които не съответстват на реалната среда и пр.

Сред наболелите и неотложни за решаване проблеми хотелиерите посочиха също липсата на проекти по реновиране и поддържане на инфраструктурата в Слънчев бряг, недостатъчната ефективна реклама на туристическия продукт и не на последно място - огромната липса на квалифицирана работна ръка в сферата на туризма.

#Съюза на собствениците #Слънчев бряг #Великобритания #хотелиери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »