Чико: Купата на Ботев е 99 процента заслуга на Белия!

Чико: Купата на Ботев е 99 процента заслуга на Белия!
Източник: facebook.com
A A+ A++ A

Динко Дерменджиев-Чико е легенда №1 за Ботев (Пловдив), а освен това е сред топ 5 на българския футбол за всички времена. Участник на 3 световни първенства, рекордьор с 447 мача в елита. Той е и №3 във Вечната ранглиста на голаджиите в А група със 194 попадения - всичките с екипа на "канарчетата". Преди дни Ботев завоюва Купата на България за трети път. Предишният бе през 1981-а, когато именно Чико бе наставник на "жълто-черните". Ето защо - няма как да има по-интересен събеседник от него, що се отнася до грандиозния успех на пловдивчани. Дерменджиев даде интервю специално за Sporta.bg- единствената медия, която успя да се добере до Чико и да го разпита за всичко най-интересно преди, по време и след историческата победа над Лудогорец с 2:1.

- Г-н Дерменджиев, здравейте! Ботев спечели Купата на България, а вие бяхте в епицентъра на събитията на Националния стадион. Емоциите тогава бяха големи, още ли Ви държат?

- Да и още дълго ще ме държат! Няма и как да е иначе - това бе паметен момент за Ботев. радвам се, че станах свидетел на този героизъм от играчите и щаба на любимия ми клуб.

- Вие бяхте най-търсен за снимки и автографи след мача от феновете. Човек на Sporta.bg имаше привилегията да Ви върне към Пловдив с кола и стана свидетел на огромната обич на бултрасите към Вас. Сякаш след толкова години - все още вие сте легенда №1...

- Не мисля, че е точно така. Все пак съм поласкан от вниманието, което феновете ми отделиха след мача. Сами знаете, че се пътувахме от София до Пловдив за над 3 часа - точно защото, когато спирахме на бензиностанции всички се втурваха за снимки с мен. А аз не отказвам на никого.

- Вярвахте ли, че Ботев може да грабне Купата срещу изявен фаворит като Лудогорец и да накара "жълто-черната" част Пловдив да не спи по няколко нощи поред?

Останалата част от интервюто вижте ТУК.

#Ботев Пловдив #интервю

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"