В детските градини в Пловдив има недостиг на места

В детските градини в Пловдив има недостиг на места
БНТ
A A+ A++ A

За обявените 2009 свободни места за детските градини в Пловдив участие в първото класиране са взели 2398 деца, родени през 2014 година. Данните сочат, че 1840 деца вече са в списъците на класираните в едно от заявените от родителите до пет желани детски заведения, като над 87% от тях са класирани по първо желание, предаде БНТ.

В срок до 7 юни техните родители следва да представят необходимите документи в детските градини, в които са класирани, за да ги запишат. Ако по някаква причина класираните се откажат от записване, те ще могат да кандидатстват в следващото класиране с подаване на ново заявление. Вече подадените заявления на децата, които все още не са класирани, ще се прехвърлят автоматично към следващото класиране, което е на 21 юни 2017 г.

Анализите сочат, че за част от районите има недостиг на места и директорите ще обявят допълнително места, така и част от необявените досега места в блоковите градини. Заедно с незаетите от първо класиране места общият брой на очакваните за второ класиране свободни места ще е над 700.

#детски градини #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »