Траволта подари своя любим самолет на австралийски музей

Траволта подари своя любим самолет на австралийски музей
YouTube
A A+ A++ A

Холивудската звезда Джон Траволта подари своя "любим" самолет Боинг 707 на австралийски авиационен музей и вероятно ще бъде част от екипажа, който ще закара самолета до новото му местоположение, предаде БНТ.

Холивудската звезда взе този самолет, произведен за Qantas Airways през 1964 г., след като австралийската авиокомпания го пенсионира преди 30 г. "Имам голямото удоволствие да направя това вълнуващо историческо съобщение, че любимият ми самолет Боинг 707 е дарен на Обществото за историческо възстановяване на самолети (HARS)", заяви Траволта, който е посланик на Qantas от 2002 г.

Австралийската организация за опазване на въздухоплавателните средства HARS ще помогне да се възстанови самолетът, за да може се осъществи пътуването от Съединените щати до базата им на около 145 километра от Сидни. Датата за полета все още не е фиксирана, но актьорът заяви, че планира да бъде на него. "В момента самолет т изисква много работа, за да бъде възстановен до безопасно за полети състояние ", каза Траволта.

Президентът на HARS Боб Де Ла Хънти каза, че идеята за пръв път се е появила, когато той се срещнал с Траволта през 2009 г. и двамата облетели със Super Constellation 1955 на Qantas източното крайбрежие на Австралия.

Боинг 707 беше доминиращ пътнически самолет през 60-те години на миналия век, спомогнал за появата на времето на дълги пътувания по въздух, които дотогава бяха в ръцете на железопътния и морския транспорт.

#Джон Траволта #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »