Главен одитор на Сметната палата уволнен за нарушения

Главен одитор на Сметната палата уволнен за нарушения
Лилия Бунева е била ръководител на одитния екип, който е извършвал одит в Комисията за финансов надзор (КФН). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров издаде заповед за дисциплинарно уволнение на главния одитор Лилия Бунева, съобщиха от институцията.

Като причина за уволнението от там посочват, че Бунева е нарушила Закона за Сметната палата и Етичния кодекс на служителите в учреждението. Бунева дала повод за уронване на доброто име на институцията, се посочва в съобщението.

Лилия Бунева е била ръководител на одитния екип, който е извършвал одит в Комисията за финансов надзор (КФН).

По време на одита дъщеря й е назначена на работа в КФН, поради което Бунева е трябвало незабавно да уведоми ръководството на Сметната палата и да поиска да бъде отстранена от изпълнение на задачата.

Одиторът е поискала такъв отвод едва когато фактите станали известни на ръководството на Сметната палата.

Бунева е била отстранена като ръководител на одитния екип на 20 април 2012 г., като екипът е оглавен от нов ръководител, който довършва одитната задача в Комисията за финансов надзор.

Съгласно Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, случаят е предаден на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, се посочва още в съобщението.

#Сметната палата #Лилия Бунева #проф. Валери Димитров #Комисията за финансов надзор #КФН #Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси #Закона за Сметната палата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"