Хамстера задържан след спецакция срещу проституцията

Хамстера задържан след спецакция срещу проституцията
По време на операцията са задържани за срок от 24 часа двама мъже, за които има данни, че са събирали пари, заработени от проституция. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Антон Петров – Хамстера, който отново беше задържан във вторник вечерта, е бил арестуван по време на специализирана операция срещу организирана престъпна група, склоняваща към проституция, съобщиха от МВР.

Спецакцията е извършена в хода на досъдебно производство на Националната следствена служба (НСлС) за склоняване към проституция в условията на организирана престъпна група и е проведена с участието на антимафиоти от ГДБОП и следователи и експерти от НСлС.

В хода на операцията в 12:55 ч. на Летище София са спрени за проверка непосредствено преди полет за чужбина две жени, работещи в модна агенция, и придружаващият ги мъж.

Извършен им е личен обиск. Иззети са 3 преносими компютърни конфигурации, 3 СИМ карти на български мобилни оператори, 3 СИМ карти на белгийски мобилни оператори, договори за наем на помещения в чужбина. Тримата са разпитани като свидетели.

По време на операцията са задържани за срок от 24 часа двама мъже, за които има данни, че са събирали пари, заработени от проституция.

Ц. Ц. (26 г.) е служител в охранителна фирма, криминално проявен, а М. Й. (29 г.) е собственик на модната агенция.

Установено е, че те предавали парите на Антон Петров – Хамстера (39 г.), с криминална регистрация за побой на обществено място през 1997 г., криминално проявен по чл. 142 от Наказателния кодекс за отвличане от въоръжен през 2009 г. Предстои повдигането на обвинения по чл. 155 във връзка чл. 321 от НК в НСлС.

Антон Петров – Хамстера, е задържан във вторник вечерта заедно с шофьора си и двама приближени в автомобила му на бул. „Г. М. Димитров“.

Адвокатът му Ваня Траянова потвърди, че Хамстера е бил задържан във вторник, но посочи, че арестът му не е бил зрелищен.

„Отидохме в 19:00 ч. вчера, за да видим по какъв повод колата на Петров, с която се е придвижвал, се намира в двора на ГДБОП. И в 21:00 ч. директорът на ГДБОП Станимир Флоров заяви, че Антон Петров ще бъде задържан за 24 часа, без да му се предявяват обвинения, а по подозрение в извършване на престъпление, но то не е убийство или мокра поръчка“, обясни адвокат Траянова.

„Станимир Флоров в 23:00 ч. разпореди аз да бъда изведена от ГДБОП“, добави адвокатът на Антон Петров.

Хамстера беше задържан преди време и при операция „Наглите“ заедно с бившия съветник в ДАНС Марчело Джотолов. Те бяха обвинени в организиране на престъпна група с цел изнудване и рекет.

Заедно с Алексей Петров, Хамстера е подсъдими по делото „Октопод“ за оглавяване на група за финансови престъпления.

През месец май тази година излезе информация, че Антон Петров готви покушение срещу председателя на Софийски градски съд Владимира Янева. Тогава той беше задържан за 24 часа, беше му издаден предупредителен протокол и беше освободен.

#Софийски градски съд #съдия #Владимира Янева #летище София #ДАНС #Марчело Джолотов #адвокат #Ваня Траянова #Алексей Петров #„Октопод“ #„Наглите“ #Станимир Флоров #МВР #НСлС #Националната следствена служба #ГДБОП #Антон Петров-Хамстера #Антон Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници