Какво си казаха Тръмп и папа Франциск

Какво си казаха Тръмп и папа Франциск
YouTube
A A+ A++ A

Американският президент Доналд Тръмп проведе в сряда среща с папа Франциск във Ватикана, която продължи само 30 минути, предаде NOVA. Срещата се гледаше от милиони по целия свят заради напрежението, което се натрупа между двамата още по време на кампанията на Тръмп за изборите.

Припомняме, че най-скандалното предложение на американския президент бе за построяване на стена с Мексико. Тръмп обвини папана, че е пионка на Мексико. Така започна войната на думи между двамата.

И след изборите папата продължи да се изказва срещу политики, които Тръмп подкрепя. Той никога не го назоваваше с име. Американският президент от своя страна каза, че не иска да бъде във война с папата.

След срещата се разпространи любопитна снимка от срещата между двамата, на която папа Франциск е намръщен. Появиха се колажи от снимки от срещи на папата с други световни лидери, на които той се усмихва.

„Срещата ни беше страхотна, направихме и страхотна обиколка. Беше много красиво. Харесваме много Италия и беше чест да се срещна с папата”, заяви Тръмп след срещата.

#среща #Доналд Тръмп #папа Франциск #Ватикана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »