Просветният министър: Само учителят може да повиши качеството на образованието

Просветният министър: Само учителят може да повиши качеството на образованието
Източник: YouTube
A A+ A++ A

24 май е денят, който ни напомня, че нашето бъдеще е в знанието и паметта. Денят, в който се замисляме за учителите, за нашето образование и наука, заяви пред БНТ образователният министър Красимир Вълчев. „Ние осъзнаваме, че учителят е основният фактор, който може да повиши качеството на образованието и да провокират учениците да учат повече. За да повишим тяхната мотивация, трябва да да повишим техния социален статус в период от 4 години се предвижда удвояване на учителската заплата“, коментира още просветният министър, пише Труд.

Според Красимир Вълчев диференцирането между училища ще показва доколко учителите работят с уязвими групи. Ще се отчете и естествената несклонност на младите учители да преподават в отдалечени места, както и приносът на училищния колектив.

От своя страна председателят на Народното събрание Димитър Главчев поздрави всички учители, ученици и дейци на културата по случай днешния празник. "Поздравявам всички учители, ученици, дейци на културата и хора на словото с най-българския празник – 24 май! Нашите славянски първоучители Кирил и Методий и техните ученици създават нова християнска книжовна култура, благодарение на която сме се съхранили като народ", заяви Главчев, предаде БГНЕС.

"Преди дни аз и народните представители подписахме петиция за равнопоставено присъствие на кирилицата и дигиталната среда, в личната, в обществената и бизнес-кореспонденция и за съхраняване на европейското културно наследство в неговото езиково разнообразие", допълни Главчев. Той каза още, че днес нашата азбука е една от трите официални азбуки на Европейския съюз. "Затова - нека пишем на кирилица", призова Главчев.

#Красимир Вълчев #Димитър Главчев #учители #учениците

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »