УНСС затваря дискотека „Ориент 33“ на 3 юли

УНСС затваря дискотека „Ориент 33“ на 3 юли
От УНСС отбелязват, че в няколко интервюта ректорът проф. Стати Статев е канил представители на сдружението на среща, но не е последвала реакция. Снимка: bnr.bg
A A+ A++ A

На наемателя на дискотека „Ориент 33“ е връчено предизвестие преди три месеца и по закон той трябва да преустанови дейността на клуба на 3 юли 2012 г.

Това се посочва в съобщение на УНСС в отговор на изявление на Сдружението „Майки срещу насилието в Студентски град“.

След тази дата академичното ръководство на УНСС ще реши какво да бъде новото предназначение на този обект, се посочва в съобщението на учебното заведение, цитирано от БТА.

От сдружението поискаха УНСС да прекрати договора си с наемателя на „една от най-посещаваните чалготеки в Студентски град – „Ориент 33“.

„Разумно е да се помисли и за намаляване на държавната субсидия за 2013 г. поне с 15% за тези държавни университети, ректорите на които продължават да отдават свои помещения под наем за чалга кръчми и ресторанти“, предлагат от Сдружението на майките.

Аргументът – обектите не се използват за образование и научноизследователска дейност.

От УНСС отбелязват, че в няколко интервюта ректорът проф. Стати Статев е канил представители на сдружението на среща, но не е последвала реакция.

В интернет няма име на техен представител, нито телефон за връзка, отбелязват от висшето училище.

От сдружението настояха и незабавно да се премахне паметникът на създателя на комунистическата идеология Карл Маркс от двора на УНСС.

#Стати Статев #Студентски град #УНСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »