Великобритания затяга мерките за сигурност след атентата

Великобритания затяга мерките за сигурност след атентата
Нова телевизия
A A+ A++ A

Извънредни мерки в Лондон! Великобритания затяга мерките за сигурност след атаката в Манчестър. Има ли напрежение в британската столица и каква е реакцията сред българите?

22-ма души загинаха, а близо 60 бяха ранени на концерт на американската певица Ариана Гранде в най-голямата зала в Европа. Атентатор самоубиец е задействал взривно устройство непосредствено след края на концерта, във фоайето на зала „Манчестър Арена”. Близо 20 000 души са присъствали на събитието, голяма част от които тийнейджъри, информира NOVA.

Атаката в Манчестър се случва точно два месеца след атентата пред британския парламент. Хората по улиците са напрегнати и с вълнение следят всяка информация, която се появява в социалните мрежи.

Късно през нощта стана ясно, че британският премиер Тереза Мей ще проведе извънредно съвещание на кризисния комитет COBRA заради трагедията в Манчестър. В състава на кризисния комитет влизат членове на правителството и служители на спецслужбите.

„Ние работим, за да установим всички подробности на случилото са на голямата покрита зала в Манчестър по време на концерта на американската певица Ариана Гранде”, подчерта Мей.

Какви точно мерки ще вземе полицията във Великобритания, обаче, тепърва ще бъде оповестено.

#Великобритания #атентат #Манчестър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"