Преподавател прецени с поглед, че половината студенти, явили се на изпит, заслужават двойки

Преподавател прецени с поглед, че половината студенти, явили се на изпит, заслужават двойки
От ръководството на УАСГ вече са взели мерки и е насрочена нова дата за провеждане на изпита. В протоколите на никой от тях няма да бъде записано, че не се е явил или е получил двойка. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия прецени с поглед, че половината от студентите, явили се на изпит по „Архитектурни конструкции“, заслужават слаба оценка.

Студентите по архитектура от ІІІ курс на УАСГ трябвало да се явят на изпита на 22 юни, но преди началото преподавателката доц. Мариана Цветкова им съобщила, че половината трябва да напуснат залата и да се явят на поправителната сесия.

Обяснението по думите на студентите било: защото така или иначе половината ще бъдат скъсани. Явилите се на изпита добавиха още, че в залата е имало достатъчно места и в знак на солидарност са решили да бойкотират.

„Казах на студентите, че като ги гледам, половината са за слаба оценка. И ще ви кажа веднага защо - тези физиономии стъпват за втори път в тази зала по този предмет от началото на годината досега“, аргументира се доц. Мариана Цветкова, цитирана от bTV.

„Отзад, знаете, винаги сядат хора, които преписват“, заяви още преподавателката, обяснявайки крайната мярка, която предприела „срещу преписването“.

Тя добави, че няма за какво да се извинява, дори поиска студентите да сторят това, тъй като намерила обидни надписи на вратата на кабинета си след проваления изпит.

„В зала с правостоящи не мога да провеждам изпит. Мое право е да кажа - хората, които са с индивидуални протоколи, моля, да напуснат. И може би това ми беше грешката“, допълни доц. Мариана Цветкова.

Тя каза още, че не е задължавала никой да идва на лекциите й. Въпреки това запомнила визуално най-активните студенти. Именно затова се афектирала при влизането си в залата, тъй като видяла лица, които почти никога не посещавали занятията.

„Температурата беше изключително висока. Студентите започнаха да излизат от залата и да ходят до тоалетна. На някои им стана и лошо. Тогава им казах, че последните редове са особено опасни по време на изпит, пълно е отдолу с пищови и телефони. Обясних им, че ще се явят на друга дата. Може би трябваше да ги оставя, да седят по стълбите и всеки да си получи оценката. И тогава нямаше да има проблем“, добави преподавателката.

Тя призна, че няма намерение да се саморазправя със студентите, които бойкотираха изпита.

„Достатъчно компромиси съм правила в рамките на допустимото и ще продължа да правя. Ще продължавам да стимулирам отличниците и нямам намерение да се саморазправям, защото не виждам никакъв смисъл. Обидата, която чувствам, не може да се компенсира с писане на двойки“, заяви доц. Мариана Цветкова.

От ръководството на УАСГ вече са взели мерки и е насрочена нова дата за провеждане на изпита. В протоколите на никой от тях няма да бъде записано, че не се е явил или е получил двойка.

„Все едно ще се явят за първи път на изпита“, обясни деканът на Факултета по архитектура доц. Асен Писарски.

Той каза още, че в УАСГ има механизъм, разглеждащ подобни случаи. Предстои да се вземе решение дали да бъде наказана преподавателката.

#УАСГ #изпит #Мариана Цветкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"