Кървав атентат след концерт на Ариана Гранде

Кървав атентат след концерт на Ариана Гранде
YouTube
A A+ A++ A

Тероризмът отново взе жертви. Този път обект на атаката на екстремистите станаха младежи. Атентатор се самовзриви в края на концерта на Ариана Гранде в Манчестър. Вследствие на терористичния акт 22 души са загинали, а над 51 са ранени. Според британските медии те са предимно непълнолетни, каквато е основната аудитория на певицата.

Взривовете са били активирани около 22:35 ч. местно време (0:35 ч. българско) веднага след края на концерта, когато хората са започнали да се разотиват, предаде БГНЕС. Паниката е била огромна. Много от посетителите на концерта са били непридружени непълнолетни.

В социалните мрежи родители се опитват да се свържат с децата си. Всички улици в близост до стадиона са затворени от полицията. Намиращата се наблизо жп гара "Манчестър Виктория" също е затворена. Към мястото са били изпратени множество линейки и най-малко 50 полицейски автомобила.

Междувременно силите на реда съобщиха за открито друго взривно устройство. Извършена бе контролирана експлозия. Полицията в Манчестър заяви, че ще третира инцидента като терористично нападение, докато не се докаже обратното. Към 6:00 часа тази сутрин няма данни за пострадали български граждани при експлозиите в Манчестър, предаде БНР, позовавайки се на информация на Министерство на външните работи. Българските дипломати са в постоянен контакт с полицията и местните власти в Манчестър. Веднага след информацията за експлозията е създаден щаб за извънредни ситуации в посолството ни в Обединеното кралство. Посланикът Константин Димитров е в постоянна връзка с властите в Манчестър, предаде "Фокус".

Британският премиер Тереза Мей определи случилото се като ужасяващ атентат и осъди извършителите. "Работим по установяването на пълните детайли относно това, което е смятано от полицията за ужасна терористична атака", заяви Тереза Мей в официално свое изявление. "Нашите мисли са със семействата на всички пострадали", каза още британският премиер, предаде Нова ТВ. Заради атентата Мей свиква тази сутрин извънредно заседание на кризисния комитет COBRA.

Самата Ариана Гранде коментира в Twitter, че е потресена от случилото се. "Разбита съм. От цялото си сърце съжалявам толкова много. Просто нямам думи", написа тя в профила си.

#атентат #концерт #Ариана Гранде #Манчестър #жертви #ранени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »