Пловдивските митничари хванаха 3100 литра нелегален алкохол

Пловдивските митничари хванаха 3100 литра нелегален алкохол
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Служители от Митница Пловдив задържаха общо 3100 литра контрабанден алкохол без платен акциз, който разкриха през миналата седмица в частни имоти в града под тепетата и в село Катуница, пише Труд.

В складово помещение в Пловдив е открита нелегална колекция от 6906 бутилки, съдържащи 2484 литра различни видове алкохолни напитки. Всички бутилки били облепени със стари и невалидни бандероли, различни емисии и образци, като част от образците са били използвани преди повече от 10 години. Спиртните напитки били подредени на стелажи, сортирани по вид, а освен алкохола митничарите са открили в същия склад и машина за поставяне на пластмасови шпули на бутилки.

В Катуница пък са открити 630 литра наливен алкохол в пластмасови бутилки с вместимост от 10 литра. На част от бутилките с мирис на мастика е поставен етикет, указващ вида на алкохола. Останалите бутилки, които били с мирис на водка и на ракия, нямали никакви етикети.

И двата случая на нарушение на акцизното законодателство са констатирани от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ след събиране и анализ на информация за рискови лица и обекти. Стоките са задържани в склада на Митница Пловдив, а по случаите са образувани дознания.

#Пловдив #акциз #бутилки #етикет #Катуница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"