Пиронкова и Димитров играят за България на Олимпиадата в Лондон

Пиронкова и Димитров играят за България на Олимпиадата в Лондон
Съществува възможност Цветана и Григор да играят и в турнира на смесени двойки, където ще участват 16 дуета. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският тенис ще има двама представители на Олимпиадата в Лондон през юли - Григор Димитров и Цветана Пиронкова, съобщи Международната тенис федерация (ITF).

Григор Димитров влиза в списъка според класирането си в световната ранглиста, а не с покана. Общо 56 състезатели попаднаха в списъка по ранкинг.

Първата ракета на България при мъжете става и първият български тенисист, който ще участва на Олимпийски игри.

Цветана Пиронкова ще се състезава на втора поредна Олимпиада след Пекин 2008, където стигна до втория кръг.

Съществува възможност Цветана и Григор да играят и в турнира на смесени двойки, където ще участват 16 дуета. Тази дисциплина влиза за първи път в програмата след 1924 г.

„Това е голям успех за българския тенис – да има двама представители на Олимпийските игри. Поздравявам Цвети и Гришо за сериозното постижение, което показва мястото и значението на спорта ни у нас. Те положиха големи усилия и заслужено ще участват в Лондон. Надявам се, че от талантливите ни млади тенисисти ще има също такива, които ще заслужат олимпийски квоти още за Олимпиадата през 2016 г." заяви емоционално президентът на БФТ Стефан Цветков от Лондон, цитиран от БГНЕС.

#Олимпиада #Лондон 2012 #Григор Димитров #тенис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"