Облаци почти над цялата страна, ще превали

Облаци почти над цялата страна, ще превали
pixabay.com
A A+ A++ A

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е предимно значителна. На места ще има краткотрайни превалявания, в западните райони временно интензивни, придружени с гръмотевици. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анна Дякова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Ще се усили вятърът от североизток до умерен, в източните райони и временно силен и с него ще прониква хладен въздух. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за май.

Над Черноморието ще има по-често значителна облачност, почти без валежи. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 19-20°. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна. На много места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, над 2600 метра ще превали сняг. Ще духа силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 5°.

#облаци #валежи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »