Страх от нова агресия в сливенското училище

Страх от нова агресия в сливенското училище
бТВ
A A+ A++ A

Петък, голямото междучасие. Ученици от механотехникума в Сливен излизат да си купят закуска. На метри от училището 11-класникът Даниел е нападнат от осмокласници. Колко са били и какво точно се е случило – версиите на ръководството и на очевидци са противоречиви, предаде бТВ. Фактът е, че момчето е прието в болница с травма на главата.

Директорът Христо Христов твърди, че биячите са двама и „просто имат малко повече адреналин”. Ученик обаче ни разказва, че съотношението е било 20 срещу един.

Докато репортерът говори с едно от децата се появява охранителят на училището и се опитва да забрани на очевидеца да говори пред камерата. Мъжът след това забранява на екипа да влезе в двора, а директорът в прав текст пита: „Какво е станало? В училище станало ли е нещо? Не искам да се излъчва!”. А момчето, което говори, разказва: „Има опасни, едни наркомани има, за мен е опасно, много пъти съм се опитвал да се отпиша от тук”.

Хората в квартала разказват, че учениците създават проблеми: „Те са постоянно в движение, бодигардът идва да ги събира, да ги вкарва в час”.

В павилиона за закуски казват,че учители от техникума описвали боя като истинско меле.

От ръководството на училището твърдят,че побойниците са  двама осмокласници.Били за първа година в техникума и нямали други прояви. „Родителите веднага дойдоха в полицията,стояха през цялото време с нас,бяха много притеснени за състоянието на детето,бих казала,че бяха заинтересовани и притеснени”, каза зам.-директорът Елена Кънчева.

Двамата не могат да бъдат изключени, защото нямат навършени 16 години, а на този етап и не могат да бъдат преместени.

След няколко дни в болницата с травма на главата битият ученик е изписан.Според правилника преместването на ученици може да стане само със съгласие на родителите им.Ако те не приемат мярката, побойниците ще получат само последно предупреждение.

#Сливен #училище #страх #побой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »