Ангелкова се срещна с колега от Азербайджан

Ангелкова се срещна с колега от Азербайджан
Източник: Министерство на туризма
A A+ A++ A

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща със заместник-министъра на външните работи на Република Азербайджан и главен преговарящ на страната с ЕС Махмуд Гулиев. На срещата присъства и посланикът на Азербайджан в България Н. Пр. Д-р Наргиз Гурбанова. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма, цитирани от Агенция "Фокус".

Сред дискутираните теми бяха мерките за увеличаване на двустранния туристопоток и варианти за улесняването на визовия режим. Стана ясно, че двете страни ще работят за разработването на програма за използване на възможностите на българските СПА и балнео продукти от граждани на Азербайджан.

Министър Ангелкова информира Махмуд Гулиев, че по време на 105-тата сесия на СОТ в Мадрид е провела разговор с колегата си Абулфаз Гараев, министър на културата и туризма на Азербайджан и вече е отправила покана за посещение у нас. Заместник-министър Гулиев изтъкна факта, че тази година България и Азербайджан празнуват 25-годишнина от установяването на дипломатически връзки помежду си. Предстои да бъдат обсъдени възможности за провеждането на общи събития по този повод.

#Николина Ангелкова #Азербайджан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »