Шоколадови скунксове в зоопарка във Варна

Шоколадови скунксове в зоопарка във Варна
Източник: varna-zoo.com
A A+ A++ A

Най-новите обитатели на зоопарка във Варна са екзотичната двойка шоколадови скунксове, разновидност на ивичестия скункс. Това каза в интервю за Радио „Фокус” – Варна Иванка Стоянова, директор на Зоопарк – Варна.

„До този момент зоопаркът не е имал представители на този вид. Тези животни са екзотични, с рядко срещана окраска. Вместо традиционната черна козина с бели ивици на гърба, те са с топъл шоколадов цвят, напомнящ капучино. Тази разновидност е резултат от мутация в гените, предизвикана чрез изкуствена селекция и се среща се изключително рядко. Нашият зоопарк е може би единственото място в България, където могат да бъдат видени подобни животни. Родината им е Северна и Южна Америка“, посочи Иванка Стоянова.

Скунксът е активен предимно през нощта. Когато слънцето изгрее, той се оттегля в бърлогата си, която е изкопана под земята или е под сграда, камък или купчина камъни. Менюто му е разнообразно. Мъжките живеят самостоятелно, а женските – на малки групи. Ивичестият скункс не спи зимен сън, но през зимата е неактивен или слабо активен.

#зоопарк #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"