Тежката съдба на победителя в „Евровизия” 2017

Тежката съдба на победителя в „Евровизия” 2017
Youtube.com
A A+ A++ A

Португалия спечели „Евровизия” 2017. Меланхоличната песен с фадо елементи „Любов за двама", изпълнена от Салвадор Собрал, получи най-много точки в крайното класиране, предава dariknews.bg, разказва NOVA.
„Това може би е победа на самата музика. На хората, правещи музика, която значи нещо. Защото музиката не е само фойерверки", каза победителят на пресконференция след финала.

Журналисти попитаха Салвадор дали се чувства национален герой. „Може в началото да се вдигне голям шум, но не мисля, че съм национален герой. Дори идеята сам да се смятам за герой е малко откачена”, категоричен бе Собрал.

Но в Португалия не смятат така. И по улиците на Лисабон празнуваха, когато той беше обявен за победител. А неделима част от историята на младия португалец и неговата победа е тежкото му здравословно състояние. Салвадор се нуждае от трансплантация на сърце. И е в списъка с чакащи. Заради заболяването си той пропусна и някои от репетициите за конкурса в Украйна. Не може да пътува по-дълго от две седмици без лекарския си екип.

Иронично, тези здравословни проблеми по-скоро му помагат, пишат анализатори на конкурса. Защото хората виждат младеж, който освен с останалите над 40 професионални певци и изпълнители, се бори и с болестта. И му вярват, че пише музика за сърцето, защото той би трябвало да знае най-добре.

#Евровизия 2017 #победител

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »