Пхенян: Изстрелването на балистичната ракета е успешен

Пхенян: Изстрелването на балистичната ракета е успешен
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Напрежението на Корейския полуостров не стихва, а Северна Корея отново провокира голяма част от света с поредния си ракетен опит. Пхенян обяви, че успешно е извършил изпитание на нова балистична ракета. Тя е способна да носи тежък ядрен заряд, предаде iNews.bg.

Изстрелването е било извършено под ръководството на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предаде БНТ. Според Пхенян обаче то е било осъществено така, че да не бъде застрашена сигурността на съседните държави. Ракетата е прелетяла 787 километра. Паралелно с това Ким Чен Ун е обвинил Вашингтон, че сплашва страните, които нямат ядрени оръжия. Севернокорейският лидер и е предупредил САЩ да не подценяват факта, че са в обсега на Северна Корея за нанасяне на удар.

Чен Ун добави, че най-модерните оръжейни системи "никога няма да станат изключителна собственост на САЩ". Междувременно правителството на Япония смята, че последните балистични тестове на КНДР показват технологичния прогрес, постигнат в развитието на този вид оръжие, предаде ТАСС.

 

#Северна Корея #САЩ #Ким Чен Ун #КНДР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници