Надал постави Джокович на колене в Мадрид, играе финал срещу Тийм

Надал постави Джокович на колене в Мадрид, играе финал срещу Тийм
YouTube
A A+ A++ A

Рафаел Надал победи Новак Джокович с 6:2, 6:4 в 1/2 финален мач от турнира в Мадрид. Рафа за пореден път показа защо е наричан "Краля на клея", след като бързо се разправи със световния номер 2, пише Sporta.bg.

Надал сложи край и на черната серия, в която неизменен победител между двамата от три години е Джокера. За последно Рафа бе печелил на Ролан Гарос през 2014 г., а от тогава Ноле има цели 8 поредни победи над Краля на клея.

В първия сет Рафа проби Джокера на два пъти и бързо поведе с 4:0, което му бе и достатъчно, за да се пребори за спечелването му.

Вторият сет започна по идентичен начин. Ноле обаче отвърна на удара и също проби, но веднага допусна да изгуби свое подаване и Рафа отново взе аванс в геймовете. Така за около 100 минути Надал постави на колене и Джокович.

Доминик Тийм, който пък взе главата на Григор Димитров в мач от 3-я кръг на турнира в Мадрид, продължи да впечатлява в испанската столица и се добра до финал в надпреварата. Тийм срази Пабло Куевас в 1/2 финален мач с 6:4, 6:4 и си уреди мач с Краля на клея - Рафаел Надал.

За Рафа може да се каже, че е случил на удобен съперник за финала. Тъй като двамата са играли 4 мача до сега, а испанецът има цели три победи. Всичките двубои са били на клей, а за капак Рафа прибра рекордната десета титла от Барселона именно срещу бой над Тийм на финала.

Тийм със сигурност ще опита да си вземе реванш от Рафа заради загубата в Барселона.

#Рафаел Надал #Новак Джокович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"