Еманюел Макрон поема официално властта

Еманюел Макрон поема официално властта
БНТ
A A+ A++ A

Исторически ден за Франция. Еманюел Макрон поема официално властта и така започва една нова епоха във френската политика, предаде БНТ.

Светът и Европа има нужда от Франция, която носи гласа на свободата и солидарността. Това заяви новият президент на Франция Еманюел Макрон в речта си при смяната на властта в Елисейския дворец. Той благодари на французите за поверената отговорност.

"От десетилетия насам Франция се съмнява в себе си, в това, което е направила. Моят мандат ще бъде да върна доверието на французите в самите тях, което беше отслабено. Това е бавна и взискателна работа. Трябва да убедя французите, че нашата страна, която е в тежко положение, носи всички ресурси да бъде сред първите нации.", заяви новият президент.

Освен, че Еманюел Макрон е най-младият държавен глава избиран досега, Макрон ще влезе в историята и с това, че успя да спечели президентския вот, въпреки че имаше твърде млада политическа формация. Той успя да елиминира и традиционната левица и десница във втория тур на президентските избори.

Твърде дълго продължи срещата на Макрон с досегашния президент Франсоа Оланд. В този факт има символика. Според френските медии това показва добрите и приятелски отношения между двамата. Също така добре се тълкува и, че Макрон изпрати Оланд до колата, с която отпътува от Елисейския дворец.

 

#Еманюел Макрон #президент #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »