Мащабен антиправителствен протест в Тирана

Мащабен антиправителствен протест в Тирана
pixabay.com
A A+ A++ A

За сигурността на днешния мащабен антиправителствен протест в Тирана са ангажирани над 2500 членове на албанската полиция, предадоха местните медии. Допълнително ще бъдат мобилизирани и служители на специалното звено за бързо реагиране, информира БГНЕС, предаде Нова телевизия. За да се избегне напрежението на демонстрациите, ще има кордони от полицаи, основно позиционирани пред сградата на правителството и други държавни институции.

„Утре ще сформираме нова република“, заяви вчера лидерът на опозиционната албанска Демократическа партия Лулзим Баша, призовавайки за масови протести.

Митингът започва по обед в центъра на Тирана. Заради мероприятието в столицата е променено и движението.

Албанската полиция вече финализра всички мерки и действия за подсигуряването на парада на ЛГБТ-общността, който ще се проведе два часа преди протеста на опозиция на друго място.

Поради опасността от безредици и насилие, религиозните общности в Албания отправиха общ призив за сдържаност. Загриженост изразиха и много чуждестранни дипломатически представителства, които препоръчаха на своите граждани да избягват местата, където ще се провеждат протеста и шествието.

#антиправителствен протест #Тирана #Албания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"