Тръгна делото срещу мигрантите, запалили бездомник в берлинското метро

Тръгна делото срещу мигрантите, запалили бездомник в берлинското метро
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Във вторник беше първият ден от съдебния процес по случая с потресаващата атака над спящ бездомник в берлинска метростанция, предаде bild.de. Обвиняемият е признал вината си и се е разкаял, коментират още от медията, пише 24 часа.

Сириецът оправдава вината си с употребата на алкохол и наркотици. Както стана ясно по-рано бежанецът и неговите приятели пътували с метрото. По-рано вечерта бил изпушил и 2 цигари хашиш, а след това е употребил хероин, екстази и водка.

"Бях силно опиянен", разказва той. "Ние искахме да се подиграем с него - само да го подплашим с малко огън. Правили сме подобни неща в лагера", допълни бежанецът. Той каза още, че се срамува от постъпката си и осъзнава, че е изградил ужасна представа за бежанците.

Прокуратурата смята, че деянието е от изключително жесток характер - мъжете са искали да изгорят бездомника докато е бил жив. Върху жертвата, която е била заспала на една от пейките в метрото, е била хвърлена носна кърпа. Огънят се е разпространил по раницата и найлоновата торбичка на мъжа, а след това извършителите са избягали.

Жертвата е могла да изгори в агония, ако други пътници не са потушили пламналия огън. Максималното наказание, което могат да получат извършителите е 15 години лишаване от свобода.

Припомняме, че малко след извършването на престъплението 6 от мъжете се предадоха доброволно на властите, а последният беше заловен от цивилни полицаи. Тогава стана ясно, че шестимата са сирийски граждани, а седмият е с либийски паспорт.

Запаленият бездомник остана без сериозни наранявания именно заради бързата реакция на очевидците.

#прокуратурата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"