Версия: Взривът в Рим дело на местни анархисти

Версия: Взривът в Рим дело на местни анархисти
YouTube
A A+ A++ A

Няма пострадали при експлозията в Рим. Взривно устройство избухна близо до един от централните пощенски клонове в италианската столица. Работната версия на полицията е, че атаката е дело на местни анархисти, предаде БНТ.

Бомбата е била заложена между два автомобила, паркирани до пощенската станция. След избухването ѝ районът в широк периметър беше отцепен, но след оглед на полицията, огражденията останаха само около, където е било сложено взривното устройство. Работещите наблизо хора бързо са установили, че няма сериозна опасност.

Джулия Скалондро, очевидец: Чухме две експлозии, една слаба и една по-силна, изплашихме се и изтичахме навън да видим какво става. Видяхме високи пламъци, а след това гъст, черен дим. Приближихме се и видяхме, че няма много поражения.

Паника в Рим не е била усетена и според колегата ни Калин Дацов.

По думите на полицията, то е твърде елементарно и не е имало за цел да нанесе големи поражения. На мястото са намерени пластмасова бутилка и кухненски таймер.

Масимо Импорта, полицай: Чути са две експлозии, но реално е имало едно устройство, причинило и двата взрива. Първата е била самата бомба, а втората - от бензина в бутилката.

По всяка вероятност става дума за протестна акция на местни анархисти, смятат експерти. Междувременно в Бари започна срещата на финансовите министри на страните от Г-7. Те се събират в опит да си изяснят икономическата визия на САЩ след избирането на Доналд Тръмп.

#експлозия #взрив #Рим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »