60 нови патрулни коли вдигат самочувстието на МВР (ВИДЕО)

60 нови патрулни коли вдигат самочувстието на МВР (ВИДЕО)
Facebook
A A+ A++ A

За пореден път в сградата на Главна дирекция "Национална полиция" се състоя тържествена церемония за връчване ключовете на нови, оборудвани с най-съвременна технологии за пътен контрол автомобили. По думите на гл. комисар Христо Терзийски оборудването с полицейски автомобили показва стремежа на ръководството на МВР и един от основните му приоритети на работа, насочен към намаляване на пътнотранспортните произшествия, броя на загиналите и ранените. Всеки ден водим война по пътищата, в която няма печеливши, има само загубили" - заяви директорът на ГД "Национална полиция". Той припомни, че от много години пътните полицаи не са получавали никакви автомобили и оценяват това,  което министерството прави за обезпечаване на техния труд.

Министър Валентин Радев не скри радостта си от новата придобивка за служителите. Той изрази надежда, че новите автомобили, оборудвани със съвременна техника за пътен контрол, ще помогнат за издигане на авторитета на министерството. Припомни, че част от този авторитет се изгражда именно от полицаите, които са на пътя и които не само санкционират, но и помагат на хората. Ежедневната среща на пътя е много важна за МВР и ние трябва да работим именно в тази посока – хората да вярват и да разчитат на своята полиция, бе категоричната позиция на министъра. Той изрази надежда, че новата техника ще е допълнителна мотивация в работата на пътните полицаи.

Новите автомобили са разпределени за нуждите на СДВР и областните дирекции на МВР във Варна, Пловдив и Стара Загора. Те са предназначени за обезпечаване работата на полицаите, осъществяващи пътен контрол. Проектът е за 278 автомобила, а с тази доставка получените вече стават 180.

Патрулките са оборудвани със система за контрол и мобилно печатащо устройство, с което на място могат да издават съответните документи. Това ще позволи контрол върху работата и на полицаите и ще даде възможност да бъдат санкционирани, когато има съмнения за нарушения. Автомобилите са оборудвани с всички необходими технически средства за работа на служителите по контрол на пътното движение - средства за радиовръзка, система за постоянно видеозаснемане на пътния контрол (ВПК), която проследява дейността на полицейските наряди, работна станция за отдалечен достъп (РСОД) и таблет. Освен това в колите ще има и мобилни печатни устройства. Чрез тях, заедно с РСОД, полицейските служители ще могат да издават документи на място за установените от тях нарушения по ЗДвП, както и да разпечатват невръчени електронни фишове и наказателни постановления.

#патрулки #Валентин Радев #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"