Издирват Енев с Шенгенската информационна система

Издирват Енев с Шенгенската информационна система
Предстои Георги Енев да бъде обявен за издирване и чрез Интерпол, тъй като съществува голяма вероятност да е напуснал страната. Снимка: Facebook
A A+ A++ A

Започнала е процедура по обявяване за издирване чрез Шенгенската информационна система на 33-годишния Георги Енев, който избяга с 1.5 млн. лева, които открадна от инкасов автомобил, съобщиха от пловдивската полиция.

Предстои той да бъде обявен за издирване и чрез Интерпол, тъй като съществува голяма вероятност да е напуснал страната, въпреки че към момента няма такива категорични данни, потвърдиха от прокуратурата във вторник, предаде Дарик.

В петък в полицията в Пловдив беше получен сигнал за изоставен инкасов автомобил на ул. „Петрова нива“.

При огледа беше установено, че от колата, собственост на частна охранителна фирма, липсват около 1.5 милиона лв. в различна валута.

Все още не е ясно имал ли е съучастник Енев и как той е успял за кратко време да прехвърли парите, които тежали 150 кг.

Обирът е бил добре планиран. След като е прехвърлил парите в личния си автомобил, по-късно Енев отново е сменил колата, като изоставил опела си край пловдивското село Храбрино.

Разследващи твърдят, че Георги Енев, който е бивш командос и запален планинар, знае как да се покрие в Балкана. Предполага се, че той е добре оборудван и е взел със себе си всичко необходимо. Все повече се потвърждава версията, че е действал сам.

Четвърти ден няма никаква информация за това къде е в момента пловдивчанинът. По всяка вероятност, ако той е напуснал държавата, това не е станало с личните му документи.

Според разследващите основният мотив за извършване на престъплението е, че Георги Енев е бил задлъжнял с кредити на стойност 40 000 лв.

Енев в разведен от близо две години и има дъщеричка на шест годинки. Според запознати обаче той не виждал често детето си.

#Шенгенската информационна система #Интерпол #Георги Енев #инкасо автомобил #Пловдив #Храбрино #Балкана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »