Свидетели видели Енев да прехвърля парите от инкасото

Свидетели видели Енев да прехвърля парите от инкасото
Снимка: МВР
A A+ A++ A

Двама свидетели са видели как охранителят Георги Енев, обвинен в кражбата на 1.5 млн. лв. от инкасов автомобил, прехвърля торбите с парите от инкасото в личния си „Опел Кадет“ на улица „Петрова нива“ в Пловдив.

Според информация на Дарик радио охранителят се е преоблякъл на място и веднага след това избягал с колата си. Униформата му е открита в служебния бус.

Според запознати Георги Енев, който от близо две години е разведен, е имал много приятелки. Последната е била студентка. Всички са разпитани. От прокуратурата отказват обаче да разкрият дали е говорил с някоя от тях, преди да извърши удара.

Все още не е ясно имал ли е съучастник Енев и как той е успял за кратко време да прехвърли парите, които тежали 150 кг. В бързината си охранителят е забравил 17 000 евро в инкасо автомобила, потвърдиха от полицията.

Има данни, че в нарушение на изискванията Енев и негови колеги неведнъж са спирали по маршрута си. Затова и колегата на Георги не се е усъмнил в петък, когато той го помолил да слезе да му купи дюнер. След това изчезнал в пресечките на бул. „Никола Вапцаров“ в пловдивския квартал „Кючук Париж“.

Докато колегата му го чакал с дюнерите, Енев спрял до собствения си „Опел Кадет“, предварително паркиран на ул. „Петрова нива“, прехвърлил чувала с парите и оставил бронирания джип насред улицата с работещ двигател.

Друг шофьор, който не можел да излезе от затворената улица, се обадил на тел. 112 и тогава бил даден сигнал за тревога. Енев успял да стигне до Храбрино, където отново сменил автомобилите.

Край селото е открит автомобилът му, а вътре полицаите са намерили и мобилния му телефон.

Охранителят не е бил въоръжен по време на бягството. При претърсване с кучета на района на Храбрино, където в понеделник бе открит автомобилът му, следата е изчезнала преди хижа „Академика“.

Разследващи твърдят, че Георги Енев, който е бивш командос и запален планинар, знае как да се покрие в Балкана. Предполага се, че той е добре оборудван и е взел със себе си всичко необходимо. Все повече се потвърждава версията, че е действал сам.

Четвърти ден няма никаква информация за това къде е в момента пловдивчанинът. По всяка вероятност, ако той е напуснал държавата, това не е станало с личните му документи.

Започнала е процедура по обявяване за издирване чрез Шенгенската информационна система на 33-годишния Георги Енев, който избяга с 1.5 млн. лева, съобщиха от пловдивската полиция.

Предстои той да бъде обявен за издирване и чрез Интерпол, тъй като съществува голяма вероятност да е напуснал страната, въпреки че към момента няма такива категорични данни, потвърдиха от прокуратурата.

#Георги Енев #инкасо автомобил #Пловдив #Кючук Париж #Храбрино #Балкана #Интерпол #Шенгенската информационна система

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"