Сутринта ще е мрачна, но следобед ще е слънчево и топло

Сутринта ще е мрачна, но следобед ще е слънчево и топло
pixabay.com
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще се понижава, ставайки малко по-ниско от средното за месеца. Днес в часовете преди обяд на места в югозападната половина от страната ще преръмява. След пладне облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Със слаб до умерен южен вятър ще прониква по-топъл въздух. Ще се затопли, максималните температури ще са между 22° и 27°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Мартин Славчев.

Над Черноморието облачността ще е променлива, предимно средна и висока, без валежи. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са от 17-18° в северните, до 23-24° в южните райони. Температурата на морската вода е 16-17°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е значителна и на места ще има слаби превалявания или ръмежи. След пладне от запад облачността ще се разкъса до предимно слънчево. Ще духа умерен югозападен, по високите и открити части – силен западен вятър, с който температурите съществено ще се повишат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

#слънце #облаци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »