Прокуратурата протестира срещу кметския пост на Чоков

Прокуратурата протестира срещу кметския пост на Чоков
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Районната прокуратура в Бяла Слатина протестира пред административния съд във Враца взетото преди дни решение на общинската избирателна комисия за оставането от поста кмет на врачанското с. Галиче Ценко Чоков, пише 24 часа. Според шефката на ОИК Цветана Андровска мотивите на държавното обвинение да оспорва решението са изложени подробно в 5 страници.

В средата на април след запитване от общинската избирателна комисия в Бяла Слатина ЦИК препоръча да бъдат прекратени кметските пълномощия на намиращия се в следствения арест от края на май миналата година Чоков, защото не изпълнява задълженията си повече от 10 месеца. Прекратяването на кметския му мандат поискаха и от окръжната прокуратура и от трудовата инспекция.

Белослатинската избирателна комисия обаче не изпълни препоръките на авторитетните институции и реши, че Чоков все още е кмет докато тече взетият от него неплатен отпуск. Преди него Чоков пък бе няколко месеца в платен отпуск, неизползван от него до задържането му под стража. Така Чоков получаваше кметска заплата и в килията на софийския затвор.

#Ценко Чоков #ОИК #мандат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"