Мей до Борисов: Високо ценим тясното сътрудничество с България

Мей до Борисов: Високо ценим тясното сътрудничество с България
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Британският премиер Тереза Мей поздрави министър-председателя Бойко Борисов по повод избирането му за трети мандат начело на изпълнителната власт. "Обединеното кралство високо цени нашето тясно сътрудничество с България в много области - справянето с външните и вътрешни заплахи за Европа, защитата на международната основаваща се на правила система и стимулирането на развитието на свободната търговия", отбелязва тя в поздравителния адрес, съобщават от пресцентъра на Министерски съвет, предаде iNews.bg.

Тереза Мей допълва, че очаква с надежда възможността за по-нататъшното разширяване на партньорството с България по време на мандата на Борисов като министър-председател. Тя изтъква, че съществуват редица области, където вече се работи в тясна връзка, но вижда пространство за още по-тясно сътрудничество - например в подкрепата на общите интереси при справянето с миграцията, гарантирането на сигурността на границите, стимулирането на съдебната реформа, утвърждаване на правоприлагането и борбата с трансграничната престъпност, пише 24 часа.

"Обединеното кралство напуска ЕС, но ние ще се стремим към дълбоко и специално партньорство със сигурен и проспериращ Европейски съюз", коментира Мей. Тя е убедена, че трайните здрави двустранни отношения между Обединеното кралство и България "ще бъдат максимално в интерес на нашите две страни, Европа и света", пише още Мей до Борисов.

#Тереза Мей #Бойко Борисов #Обединеното кралство #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »