Директор на детска градина: Слагането на камери няма да реши проблема

Директор на детска градина: Слагането на камери няма да реши проблема
pixabay.com
A A+ A++ A

„Слагането на камери в детските градини е неприемливо и няма да реши проблема. Няма и да повиши професионализмът на педагозите. Най-важно е да се работи за осигуряване на добра среда – както за учителите, така и за децата. Монтирането на камери е огромна инвестиция. Тези пари могат да се вложат в модерна образователна среда”, каза в ефира на Нова телевизия Цеца Георгиева, директор на ОДЗ "Звънче” в София. 

„Пропастта между образованието и родителите е огромна. Все повече ще говорим за изнервени учители, защото родителите нямат уважение към тях. Поставянето на камери може да доведе и до отлив от професията”, заяви детският психолог Младен Владимиров.

„Основният проблем е заниженият контрол – към учителките и към директорите в детските заведения. Инспекторатът дори крие по-сериозните сигнали”, сподели родителят Васил Николов.

Родителите споделиха, че нямат доверие в учителите.

„Българският учител е високообразован и подготвен за работа. Заплащането за него е на последно място”, добави Георгиева.

Според специалистите трябва да има доверие в учителите и образователната система. „Родителите трябва активно да се включват в образователната система с идеи”, смята директорката на ОДЗ "Звънче”.

#камери #детски градини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"