Криминалисти хванаха 30-годишен да пласира дрога край Силистра

Криминалисти хванаха 30-годишен да пласира дрога край Силистра
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ – Силистра задържаха И.Х /30 г./, заподозрян в притежание и разпространение на дрога. Полицейската операция е проведена на 9 май и е резултат на целенасочените усилия на криминалистите срещу наркоразпространението в региона. Това съобщиха от пресцентъра на МВР, пише Труд.

Действайки в условията на неотложност, полицаи извършили претърсване на вила и прилежащи помещения в околностите на областния град, обитавани от 30-годишния мъж. В една от пристройките те намерили полиетиленов плик, съдържащ 442,4 г суха листна маса, идентифицирана като канабис с полеви наркотест.

Девет таблетки с жълтеникав цвят, реагирали на метамфетамин, около 30 г бяло прахообразно вещество и четири капсули със зелен цвят, за които са назначени експертизи, били намерени при претърсването на вилната постройка. Пак там криминалистите открили две везни и три приспособления за разтрошаване на канабис, в едно от които имало топчета хашиш.

С постановление на прокуратурата първоначалната 24-часова мярка за задържане на И.Х. е продължена до 72 часа. Мъжът криминално проявен, има осъдителни присъди за притежание на наркотични вещества. Работата по разследване и документиране на случая продължа, образувано е досъдебно производство.

#Силистра #наркотест #канабис #наркотични вещества

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"