Марешки сдава имунитета доброволно

Марешки сдава имунитета доброволно
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Както обещахме, още след първото заседание на комисията, ние ще предупредим председателя на Народното събрание и ще направим предложения за доброволно даване или както е по процедура, на моя имунитет, за да може да продължи делото. Това каза на брифинг в НС лидерът на "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки, пише 24 часа.

Изявлението бе във връзка с вчерашното заседание на Временната комисия по искане на главния прокурор за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него, на което комисията разреши да бъде снет депутатския му имунитет като народен представител.

Марешки коментира, че към днешна дата има 5 дела, от които 4 са приключили с осъдителни решения на неговите конкуренти. "Единствено остава последното дело, което е за шамара и за т. нар. изнудвачество, което очакваме да бъде решено в най-скоро време", коментира още лидерът на "Воля". 

"4-ото съдебно решение, което също е окончателно е, че арестът ми е бил незаконен. Това никой никъде не го говори, напротив, продължават да се въртят кадри как съм арестуван", допълни още Марешки.

Припомняме, че комисията взе решение за даване на разрешение за снемане на имунитета на лидера на "Воля", за да може да бъде продължено наказателното дело от общ характер, което е заведено срещу него. Тогава Марешки не присъства, а председателят на Временната комисия Християн Митев коментира, че решението е взето със 7 гласа "за" и 2 "против". "Против бяха колегите от "Воля", всички останали членове на комисията гласуваха "за", обясни той.

#НС #воля #Веселин Марешки #Християн Митев #имунитет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"