ЦРУ създаде специализиран център срещу ракетната програма на КНДР

ЦРУ създаде специализиран център срещу ракетната програма на КНДР
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) създаде специален център, насочен към ограничаването на севернокорейската оръжейна програма, съобщиха от разузнавателната агенция в сряда, пише The Hill. „Създаването на Корейския център ни позволява съзнателно да интегрираме и насочваме усилията на ЦРУ срещу сериозните заплахи за САЩ и техните съюзници, произлизащи от Северна Корея“, се казва в изявлението на директора на службата Майк Помпео, пише Труд.

„Това също така отразява динамиката и гъвкавостта, прилагани от ЦРУ спрямо развиващите се заплахи за националната сигурност“. Очаква се ветеран от ЦРУ да бъде назначен за ръководител на центъра. Неговото име засега не се уточнява. Създаването на центъра идва на фона на нарастващото напрежение в отношенията между Вашингтон и Пхенян.

Междувременно внезапното уволнение на шефа на ФБР Джейм Коми предизвика и вдигане на залозите за евентуално сваляне на президента Тръмп, съобщават букмейкъри, предаде БГНЕС. Вероятността на американския президент да бъде подложен на импийчмънт се е удвоила почти двойно във вчерашния ден.

 

#ЦРУ #The Hill #Джейм Коми #Вашингтон #Пхенян

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »