МС дава 2 млн. лв. за водата в Хасково

МС дава 2 млн. лв. за водата в Хасково
Източник: pixabay
A A+ A++ A

На днешното заседание на МС се взе решение да бъдат отпуснати близо 2 млн. лв. на община Хасково за решаване на проблема с водоснабдяването. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. "Това е проблем от няколко месеца. Още преди месец призовах служебния кабинет да вземе това решение, но това не беше направено", каза Добрев, предаде БНТ.

Колегите от служебния кабинет използваха темата, за да плашат хората, а не да решат проблема, допълни той. Според Добрев взетото решение днес ще подобри качеството на водата в Хасково и ще предотврати евентуални режими, тъй като изключеният брой сондажи е значителен - 14 броя. Решението от днес финансира 8 нови сондажа в различни зони. 4 от тях са в северната зона, 1 от сондажите е в Узунджово, 3 са в близост до село Подкрепа.

„Става дума за сондажи за питейна вода. Тези 14 сондажа са изключени заради отклонения от нормите при някои от тях и за нови сондажи - 8 на брой. Новите сондажи ще компенсират липсата на вода. В проектът е включено и възстановяването на водоснабдяването на два участъка, единият, от които е пропаднал“, поясни Добрев. Изключително спешно беше това решение, каза Делян Добрев и изрази благодарност към кабинета Борисов 3.

Относно това какви мерки ще се вземат за проблема и в други населени места, министърът на екологията Нено Димов заяви, че в момента Министерство на икономиката е разпоредило проверка, която тече, на всички уранови рудници, които са затворени и наблюдават. МОСВ веднъж годишно замерва всички подпочвени води. В момента следим внимателно. Наблюдението ще продължи и ще се разпростре върху цялата страна“, посочи още Димов.

#Узунджово #Нено Димов #Делян Добрев #МС #Хасково #МОСВ #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"