Марешки гласувал против кабинет заради участието на „Опитомени патриоти”

Марешки гласувал против кабинет заради участието на „Опитомени патриоти”
бТВ
A A+ A++ A

Лидерът на „Воля” Веселин Марешки е уважил правото на най-голямата парламентарна партия да излъчи премиер, но е гласувал „против” състава на новото правителство заради участието на „Обединени патриоти” в него. Това обяви самият той в ефира на бТВ.

„В Европа няма как да легитимираме националисти. От национализма до фашизма границата е малка – когато биеш хора по границата, това не е демокрация”, заяви той и разшифрова името на националистическото обединение като „Опитомени патриотари”.

„Патерица няма да бъдем на никого, ще бъдем прожектор на българския народ”, обяви още Марешки. В тази връзка той посочи, че по-късно днес ще получи и разгласи документи за скандална сделка в община на ГЕРБ. От думите му стана ясно, че става въпрос за два еднакви участъка (вероятно пътни) в две различни общини, единият от които, необяснимо защо, е струвал с 400 000 лв. повече.

Марешки, който е и зам.-председател на Народното събрание, остана без имунитет заради двете дела срещу него – за изнудване на собственик на пицария и за побой над общинския съветник Костадин Костадинов. Става дума за случай от преди няколко години, свързан с наема на заведението.

„Аз имам най-голям интерес този пасквил възможно най-бързо да приключи. Когато насреща си имаш лъв, ти го виждаш и може да се бориш. Когато ти се лепи бацил, ти не го виждаш (…) Когато бацилът се лепне на някой известен човек, и той става известен”, коментира Марешки, като допълни, че ответната страна бави делото.

„Няма побой, има хора, които търсят конфликт с известни хора, за да станат известни – това момче преди няколко години се кандидатира за кмет и търсеше сблъсък с мен. С какво е известно това момче – че се удари в шамара на Веселин Марешки!”, заяви още бизнесменът.

Той посочи, че в случая става дума за лъжесвидетелстване – Костадинов твърди в съда, че като общински съветник се намесил в сюжета с пицарията и не познава собственика Асен Миланов, а на мероприятия на партията си „Възраждане” ходи с него и го представя като честен бизнесмен.

„Ако Бойко Борисов, всички знаем, че дясната му ръка е Цветан Цветанов, ако той каже „Аз Цветан Цветанов не го познавам, той ми се обади като добър гражданин и ме помоли за услуга”, ще кажем, че е лъжец”, заяви Веселин Марешки. Той обвини Миланов, че се ползва с „тежък прокурорски чадър”, защото на 3 пъти е бил осъден за незаконно строителство в имота, но нарушенията продължават.

#Веселин Марешки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"