Предимно облачно, на места ще превали и прегръми

Предимно облачно, на места ще превали и прегръми
Източник: pixabay
A A+ A++ A

В сутрешните часове облачността над по-голямата част от страната ще е разкъсана, на места намаляваща до предимно слънчево. В отделни райони на Източна България видимостта ще е намалена. Около обяд и след обяд облачността отново ще се увеличи и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици, ще има условия за градушки, информират от НИМХ.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 18 и 23 градуса. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месец май.

Над планините ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Над 2500 метра ще превали сняг, а вятърът ще е умерен до силен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11 градуса, на 2000 метра - около 6.

По Черноморието облачността ще бъде предимно значителна. Около и след обяд ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен, преди обяд от запад, по-късно през деня ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16-20-градуса, температурата на морската вода ще е 15-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

#вятър #температури #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"