Днес ще превали над цялата страна

Днес ще превали над цялата страна
Най-интензивни ще са явленията в Североизточна България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днес в ранните сутрешни часове ще има валежи и гръмотевици в Северозападна България, но валежната ивица постепенно ще се премества на югоизток и до вечерта на много места в страната ще превали и прегърми.

Най-интензивни ще са явленията в Североизточна България, е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде предимно умерен, в Дунавската равнина – временно и силен. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София около 25°.

Над Черноморието сутринта ще бъде слънчево, но още преди обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност и около и след обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Вятърът, отначало южен, след пладне ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините също ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде от запад-северозапад – умерен, временно и силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 15°.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юни – през деня бавно ще се повишава.

#Северозападна Бълария #Североизточна България #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #София #Черноморие #Дунавската равнина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"