Жълт код в 8 области заради гръмотевични бури

Жълт код в 8 области заради гръмотевични бури
Най-интензивни валежи и гръмотевици ще има в Североизточна България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жълт код е обявен в 7 области на Североизточна и в една област на Южна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Кодът е в сила заради гръмотевични бури в областите: Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Добрич, Силистра, както и за Смолян.

В страната ще започне да нахлува малко по-хладен въздух. Най-интензивни валежи и гръмотевици ще има в Североизточна България.

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад. Ще бъде слаб до умерен, в Дунавската равнина умерен, временно до силен. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София около 24-25°.

Времето е потенциално опасно, предупреждават от НИМХ. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни, съветват от там.

Метеоролозите призовават гражданите да бъдат в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност да избягват рисковете.

#жълт код #Североизточна България #Южна България #Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Велико Търново #Русе #Търговище #Шумен #Разград #Добрич #Силистра #Смолян #Дунавската равнина #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »