ЕК готви наказателна процедура срещу България заради законодателни липси

ЕК готви наказателна процедура срещу България заради законодателни липси
Youtube
A A+ A++ A

Европейската комисия подготвя наказателна процедура срещу България заради Закона за концесиите. Това съобщи по БНТ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

По настояване на природозащитни организации президентът Румен Радев наложи вето на закона, приет в самия край на 43-тото Народно събрание. Заради разпускането на парламента законът остана за следващите депутати и процедурата трябва да бъде задействана от начало.

"ЕК на базата на това наложено вето и неприемането на този закон за концесиите стартира наказателна процедура и единствения шанс да я избегнем е по-бързото внасяне на законопроекта в българския парламент. Това ще бъде инициатива и на всички останали парламентарни групи, защото не искаме България да бъде обвързана с едно решение на президента за въвеждането на една наказателна процедура", посочи партийният заместник на Бойко Борисов.

"Тук искам да подчертая, че президентът отчита това като едно сериозно предизвикателство и както той, така и изпълнителната власт, ще направим всичко възможно да избегнем тази наказателна процедура, която се подготвя в момента в ЕК", допълни шефът на ПП на ГЕРБ.

 

Източник: inews.bg

#Европейската комисия #Цветан Цветанов #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »