Борисов обеща на Юнкер бързо да излъчи еврокомисар

Борисов обеща на Юнкер бързо да излъчи еврокомисар
Youtube
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов е обещал на председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в максимално кратък срок да излъчи кандидат за член на Европейската комисия. Това е станало в телефонен разговор, в който Юнкер лично е поздравил министър-председателя по повод третия му мандат, пише dnevnik.bg.

Борисов е поел ангажимент кандидатурата да бъде разгледана на първото правителствено заседание в сряда.

Според председателя на ЕК натрупаната през годините управленска мъдрост ще бъде гаранция за силен и уверен старт на новия мандат. Бойко Борисов е изтъкнал, че провеждането на българското председателство е приоритет за правителството.

Жан-Клод Юнкер е изразил своята увереност, че под ръководството на премиера Борисов страната ни ще продължи да следва неотклонно европейския си път. Той е акцентирал върху голямата отговорност, която България има като бъдещ председател на Съвета на ЕС, пише trud.bg.

Министър-председателят Бойко Борисов е изтъкнал, че както досега, така и занапред ще продължи да се ръководи от интересите на българските граждани и същевременно ще подкрепя общоевропейските решения за просперитета на ЕС. Той потвърдил, че организирането и провеждането на българското председателство е приоритет за правителството. Премиерът акцентираб и върху други важни за работата на правителството политики, които ще осигурят финансова дисциплина, икономически растеж и подобряване качеството на живота на хората в България.

#еврокомисар #Бойко Борисов #Жан-Клод Юнкер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници